UltiMaker S5 / S7 Material Station

Product SKU: 218053

€2.999,00

excl. btw

Naadloze integratie met de UltiMaker S7 en de UltiMaker S5. Het Material Station maakt echte productie 24/7 mogelijk. Laad tot zes materiaalspoelen in de vochtigheidsgecontroleerde kamer en slimme functies zorgen voor de rest. Met composiet-geschikte feederwielen, filamentstroomsensoren en automatische overschakeling wanneer een materiaal op raakt. Nu kunt u verhoogde productiviteit en hogere kwaliteit productie bereiken.

Contact

Productiviteit om uw bedrijf te stimuleren.

Naadloze integratie met de UltiMaker S7 en de UltiMaker S5, de Material Station herdefinieert materiaalbehandeling – om echt 24/7 productie mogelijk te maken. Laad tot zes materiaalspoelen in de vochtigheidsgecontroleerde kamer en slimme functies zorgen voor de rest – composietgereed invoerwielen, filamentstroomsensoren en automatische overschakeling wanneer een materiaal opraakt. Nu kunt u een verhoogde productiviteit en hoogwaardige productie bereiken.

Wat is inbegrepen

 • UltiMaker Materiaalstation (UltiMaker S5 of S7 zijn apart verkrijgbaar)

Overzicht

Vereenvoudig uw 3D-printworkflow.

Sinds 2011 maken we 3D-printen eenvoudiger, en dit is onze grootste stap tot nu toe. Laad materialen aan de voorkant in enkele seconden, configureer naar uw behoeften en maak u geen zorgen meer over de opslagcondities van materialen. De UltiMaker S5 Material Station is ook volledig geïntegreerd in onze softwaretools, zodat u geïnformeerd blijft en zich volledig kunt richten op uw beste werk.

Belangrijkste kenmerken

 • Snel en eenvoudig laden: Een frontale lade voor maximaal zes materialen vermindert de laadtijd tot enkele seconden.
 • Onderbroken afdrukken: Sensoren detecteren wanneer een materiaalspoel op is en laden automatisch de volgende.
 • Vochtigheidscontrole: Intelligent beheer van de atmosfeer houdt de relatieve luchtvochtigheid onder de 40%.
 • Eenvoudige installatie en monitoring: NFC-materiaalautoregistratie en naadloze integratie met UltiMaker-software.
 • Compatibel met composietmaterialen: Onderdelen afdrukken met hoge sterkte en unieke eigenschappen.
 • Onbeperkte configuraties: Houd uw meest gebruikte materialen klaar om af te drukken wanneer u ze nodig heeft – UltiMaker en filamenten van derden.

Meer materialen, minder gedoe.

De UltiMaker Material Station is ontworpen en getest om een geautomatiseerd materiaalleveringswerkpaard te zijn.

Met zijn 6 spoellades biedt het een enorme capaciteit voor grotere afdrukken, meer kleine batches of meer flexibiliteit in uw opstelling – wat betekent dat er minder handmatige bewerkingen nodig zijn en een hogere uptime.

Elke lade is NFC-geactiveerd en compatibel met:

 • Alle UltiMaker filamenten (exclusief spoelen van 350 gram)
 • Alle materialen van toonaangevende merken met vooraf gedefinieerde instellingen in de UltiMaker Cura Marketplace, inclusief materialen met glas- of koolstofversterking
 • Elk ander 2,85 mm filament van derden met een geschikte spoel.

Het resultaat? Ongekende flexibiliteit voor het breedste scala aan 3D-printtoepassingen.

Bijvoorbeeld, alleen al met UltiMaker-materialen kunt u meer dan 28 miljoen materiaalcombinaties laden!

Als u iemand bent die moeiteloos onderdelen en modellen in huis wil 3D-printen, kan de UltiMaker S5 /S7 Pro Bundle uw perfecte materiaalopstelling opslaan en beheren:

 • Fabrikanten kunnen fabrieksgereedschappen eenvoudig kleurcoderen.
 • Ingenieurs kunnen functionele prototypes en onderdelen met geavanceerde mechanische eigenschappen printen – inclusief 6 spoelen met glas- of koolstofvezelcomposieten voor onderdelen met hoge sterkte.
 • Architecten kunnen tot 4,5 kg wit PLA laden voor grote contextmodellen.
 • En nog veel meer…

Laad eenvoudig materiaal in elke volgorde, op elk moment, zelfs terwijl een andere spoel aan het printen is.

Laad 3D-printmaterialen in 5 eenvoudige stappen

Wat ooit minuten in beslag nam, kost nu seconden:

 1. Open de deur.
 2. Plaats de spoel in een lege lade.
 3. Steek het filament in extrudergaten 1 of 2.
 4. Bekijk de bevestiging op de LED’s van het apparaat.
 5. Sluit de deur en ga verder met belangrijker werk. Om een spoel te verwijderen: Druk op de knop en het filament trekt volledig terug met een schone, scherpe punt – klaar voor de volgende keer.

Nu is het moeilijkste deel van het laden van materiaal het vinden van het uiteinde van het filament. (Waar is het weer gebleven…?)

Door deze kleine handelingen zo eenvoudig en intuïtief mogelijk te maken, vermindert de UltiMaker Material Station de tijd die nodig is om materiaal te hanteren. U kunt nu spoelen vervangen wanneer het u uitkomt en doorgaan met belangrijkere taken.

Dit versnelt innovatie en vermindert de noodzaak om een speciale 3D-printoperator in dienst te nemen.

Ontketen echte 24/7 3D-printing

De UltiMaker S5 Material Station is uitvoerig getest en heeft het vertrouwen verdiend als het gaat om het automatisch wisselen van materialen. Het zorgt voor elke spoelwissel voor, na en zelfs tijdens een afdruktaak – zodat u dat niet hoeft te doen.

Elke lade is voorzien van detectie aan het einde van de spoel met onderhoudsvrije, slijtvaste voorvoeders. Dus wanneer een spoel opraakt, schakelt het automatisch over naar de volgende zonder extra wrijving, zonder verstrengeling – zonder falen. U kunt zelfs afval verminderen door te beginnen met afdrukken met een gebruikte spoel en erop vertrouwen dat het materiaal precies op het juiste moment wordt gewisseld.

Wat nog beter is: deze automatisering wordt krachtiger wanneer gecombineerd met UltiMaker Connect. Voortdurend op de hoogte van alle mogelijke geladen materiaalconfiguraties, zal onze gratis printerbeheersoftware de volgende afdruktaak uit de wachtrij toewijzen en zelfs de uptime maximaliseren door het juiste materiaal vooraf te voeden voordat de taak begint.

Als gevolg daarvan zult u verrast zijn hoeveel tijd u bespaart wanneer al die kleine, repetitieve handelingen niet langer deel uitmaken van uw dagelijkse routine. In plaats daarvan kan die tijd beter worden besteed aan waardevolle taken die uw aandacht verdienen.

En omdat de UltiMaker Material Station is ontworpen om onbeheerd te worden achtergelaten, heeft het de capaciteit, bouwkwaliteit en betrouwbaarheid om echte 24/7 productiecapaciteit te bieden.

Altijd verse 3D-printmaterialen

Vochtigheid en stof… de UltiMaker Material Station verslaat ze allebei. Het silica gel onttrekt vocht en regenereert automatisch, waardoor de volledig afgesloten kamer onder de 40% relatieve luchtvochtigheid blijft – zelfs in omstandigheden buiten tot 70% luchtvochtigheid.

Door de kans op vochtopname te elimineren, degradeert het polymeer niet in de loop van de tijd. Het filament blijft langer in onberispelijke staat alsof het nooit uit de verpakking is gehaald. Dit resulteert in afdrukken van hogere kwaliteit met een hoger slagingspercentage – met minder kans op menselijke fouten.